FAQ: Otel Rehberi Ne Iş Yapar?
Contents
- 1 Turizm Rehberliği nerelerde çalışır?
- 2 Rehberin görevi nedir?
- 3 Kokartlı rehber ne demek?
- 4 Profesyonel turist rehberi nasıl olunur?
- 5 Turist rehberi ne kadar maaş alır?
- 6 Turizm Rehberliği bölümünde hazırlık var mı?
- 7 Rehber hocası nasıl olunur?
- 8 Okul psikolojik danışmanı ne yapar?
- 9 Turistleri kim gezdirir?
- 10 Eylemsiz turist rehberi nedir?
- 11 Turizm Rehberliği dersleri nelerdir?
- 12 Turist rehberliği tezsiz yüksek lisans hangi üniversitelerde var?
- 13 Turist rehberi olmak için hangi bölüm?
- 14 Lise mezunu turist rehberi olabilir mi?
- 15 Turizm Rehberliği okuduktan sonra ne olunur?
Turizm Rehberliği nerelerde çalışır?
Seyahat firmaları, turizm alanları, havayolları şirketleri, bireysel acenta, dış ticaret yapan firmalar ve tur operatörlüğü gibi iş imkanları bulunmaktadır. Turistik alanlarda, otellerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı alanlarda iş bulabilir ve tercüme bürolarında da ek iş yapabilirler.
Rehberin görevi nedir?
Seyahat sırasında mümkün olduğu kadar turdan ayrılmadan hareket etmek, İlk intiba önemli olduğundan misafirlerle iyi iletişim kurmak, Gidilecek şehir, ülke ile ilgili misafirlere tanıtıcı bilgiler vermek, Tur bitiminde misafirlerin kendi istekleri doğrultusunda gezmeleri için onlara zaman vermek.
Kokartlı rehber ne demek?
Kokartı, profesyonel turist rehberliği ya da diğer adıyla tur rehberliği olarak tanımlayabiliriz. Yerli veya yabancı turist gruplarının gezi programının yürütülmesini sağlayan bir meslektir. Turist Rehberleri Birliği kamu kurumu niteliğinde olan bir meslek üst kuruluşudur ve Kültür Turizm Bakanlığı bünyesindedir.
Profesyonel turist rehberi nasıl olunur?
Turist rehberliğini yasal olarak yapabilmek için üniversitelerin turist rehberliği bölümünden mezun olmak ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan tur rehberliği kurslarını tamamlamak şarttır. Bu şartları sağlamaksızın yetkisiz olarak turist rehberliği yapılması kanunen suçtur ve cezası vardır.
Turist rehberi ne kadar maaş alır?
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2021 yılında uygulanacak rehber taban ücretlerini açıkladı. Günlük tur ve Paket tur ücretine %9 civarında zam yapıldı. Günlük tur 587 TL’den 640 TL’ye Paket tur ise 708 TL’den 772 TL’ye çıktı.
Turizm Rehberliği bölümünde hazırlık var mı?
Turizm Rehberliği bölümünün eğitim ve öğretim süresi dört yıl olup, isteğe bağlı hazırlık sınıfı (İngilizce) uygulaması bulunmaktadır. Bölüm mezunları aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve Enformasyon Bürolarında, Müze ve Ören yerlerinde de istihdam olanağına sahip olacaklardır.
Rehber hocası nasıl olunur?
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık ( PDR ) bölümü, Eşit ağırlık (EA) puan türünde dört yıllık eğitim veren lisans bölümüdür. Rehberlik ve psikolojik danışman olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren psikolojik danışmanlık ve rehberlik veya psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.
Okul psikolojik danışmanı ne yapar?
Okul başarısının arttırılmasında birlikte çalışabilirler. Öğrencilerin birçok sorunlarını halletmek için çalışmalar yapabilirler. Sınıf öğretmenlerinin sınıf etkinliklerini sağlıklı yürütülmesini sağlayabilirler.
Turistleri kim gezdirir?
Profesyonel turist rehberleri, Türkiye’de yönetmeliği Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca belirlenen, belirli şartlara sahip olduğu bakanlıkça profesyonel turist rehberi belgesi verilerek onaylanan, kişi veya grup halindeki yerli veya yabancı turistleri gezi öncesinde seçmiş oldukları dili kullanılarak kültür,
Eylemsiz turist rehberi nedir?
Çalışma kartı almayan veya eylemsiz turist rehberi olarak kalmak üzere yazılı beyanda bulunan turist rehberleri eylemsiz turist rehberi olarak sicile işlenir. Eylemsiz turist rehberleri, meslek kuruluşları organlarının seçimlerinde oy kullanamaz ve bu organlarda görev alamazlar.
Turizm Rehberliği dersleri nelerdir?
Bölümün müfredatındaki genel turizm, bilgisayar ve yabancı dil gibi derslerin yanı sıra arkeoloji, mitoloji, sanat tarihi ve dinler tarihi gibi öğrencilerimizin meslekte başarılı olmalarına katkı sağlayacak temel dersler olarak görülmektedir.
Turist rehberliği tezsiz yüksek lisans hangi üniversitelerde var?
Turist Rehberliği Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
- AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (Demre Dr.
- ANKARA ÜNİVERSİTESİ
- ANKARA ÜNİVERSİTESİ (KKTC Uyruklu)
- BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ
- BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
- BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
- ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
- ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ (İÖ)
Turist rehberi olmak için hangi bölüm?
Turist Rehberliği bölümü de turizm eğitimi için önemli bir eğitimdir. Turist Rehberliği bölümü 2 yıllık önlisans programıdır. Turist Rehberliği bölümünün amacı, turist rehberliği mesleğini en iyi şekilde yapacak, kendi işini kurabilecek ve turizm sektörüne katkı sağlayabilecek insanları yetiştirmektir.
Lise mezunu turist rehberi olabilir mi?
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans bölümlerinden mezun olmanız gerekiyor. Bir yabancı dili iyi şekilde konuşabiliyor olmanız gerekiyor. Bu şartı yerine getirmeniz için de YDS ya da Bakanlığın gözetiminde düzenlenen turist rehberliği yabancı dil sınavı var. Bu ikisinden birini geçmek gerekiyor.
Turizm Rehberliği okuduktan sonra ne olunur?
Turizm Rehberliği bölümü mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlere önemli konularda yardımcı olur. Turistlere, götürdüğü yere özgü kültürel yemekleri ve yerlerin bilgisini sağlar.