Sık sorulan: 2 Yıllık Turizm Ve Otel Işletmeciliği Ne Iş Yapar?

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği mezunları ne iş yapar?

Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği nedir?

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır.

Turizm ve otel işletmeciliği ne kadar maaş alır?

2021 Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı Maaşları Turizm Ve Otel İşletmeciliği Meslek Elemanı maaşı ortalama aylık 3.200 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 TL, En yüksek ise 4.500 – TL’dir.

Turizm işletme mezunları nerelerde çalışabilir?

Turizm İşletmecisi olan kişilerin başlıca çalıştığı yerler aşağıda listelenmiştir;

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı,
  • Oteller,
  • Moteller,
  • Tatil Köyleri,
  • Seyahat Şirketleri,
  • Turizm Organizatörlüğü Şirketleri,

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği hazırlık var mı?

Programa kayıt yaptıran öğrenciler, 1 yıllık hazırlık okurlar. Bu programdan mezun olan öğrenciler, 3 ve daha üstü yıldızlı otellerde farklı departmanlarda iş olanağı bulmaktadır. Mezunlarımız en alt kademeden başlayarak, otel yöneticiliğine kadar çıkma imkanına sahiptir.

You might be interested:  FAQ: Mersin 52 Katlı Otel Ne Zaman Yapıldı?

Turizm okuduktan sonra ne olunur?

Eğitimlerini tamamlayan kişiler ise Turizm İşletmecisi unvanını kazanır. Turizm işletmeciliği lisans eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan kişiler; oteller, havaalanı, catering ve banket işletmeleri, yiyecek-içecek, pazarlama, organizasyon şirketleri ve benzeri bir çok alanda çalışma imkanı bulabilirler.

Turizm işletmeciliği mezunları öğretmen olabilir mı?

Bunun yanı lisans mezunu oldukları için sınavlara girerek kamuda öğretmen, usta öğretici, memur gibi meslekler edinebilirler.

Turizm ve otel işletmeciliği mezunu otel açabilir mi?

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz otellerde veya restoranlarda yönetici ve aşçı-yönetici olarak görev alabilecekleri gibi kendilerine ait yiyecek-içecek işletmelerini de açabilmektedirler.

Turizm işletmeciliği hangi dersleri nelerdir?

Seyahat ve Turizm Endüstrisine Giriş, Mesleki Turizm İngilizcesi I-II, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi, İşletmeye Giriş I-II, İşletme ve Ekonomi Matematiği I, Ekonomiye Giriş I-II, Konaklama Sektörüne Giriş, Önbüro Yönetimi, Hizmet Pazarlaması İlkeleri, Turizmde Ürün Yönetimi ve Farklılaştırması, Uluslararası Turizm

Resepsiyon ne kadar maaş alır?

Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 3.300 – TL’dir.

Turizm Rehberliği okuyan ne iş yapar?

Turizm Rehberliği bölümü mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlere önemli konularda yardımcı olur. Turistlere, götürdüğü yere özgü kültürel yemekleri ve yerlerin bilgisini sağlar.

4 yıllık işletme bölümü nedir?

İşletme; iş dünyasında hizmet veren her türlü kurum ya da kuruluşların finans, muhasebe ve yönetim, pazarlama, üretim, insan kaynakları gibi konularda söz sahibi olabilecek yetkin elemanların yetiştirildiği üniversite bölümüdür. İşletme Bölümünün amacı, bir arka plan ve rekabetçi güç sağlamaktır.

You might be interested:  Soru: Butik Otel Nasıl Açılır?

Boğaziçi turizm işletmeciliği mezunu ne iş yapar?

Turizm sektörü dışında kariyerlerine devam eden mezunlarımız finans ve bankacılık (Fibabank, Finansbank vb.), danışmanlık (örn: Heidrick and Struggles, KMPG vb.), halkla ilişkiler, iletişim (Türk Telekom, Vodafone), reklam (Pixel Plus Interactive, Karbonat vb.), hızlı tüketim ürünleri (Unilever, Pepsi) ve IT gibi pek

Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu ne iş yapar?

Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.