Sık sorulan: Turizm Ve Otel Işletmeciliği Ne Kadar Maaş Alır?

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği mezunları ne iş yapar?

Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.

4 yillik turizm işletmeciliği ve otelcilik mezunu ne iş yapar?

Turizm İşletmeciliği Mezunu Ne İş Yapar? Kültür ve turizm bakanlığına bağlı olan kurum ve kuruluşlarda görev yaparlar. Ayrıca tüm oteller ve moteller, tatil köyleri, organizasyon şirketleri, seyahat şirketleri ve benzeri yerlerde görev alabilirler.

Turizm işletmeciliği ne iş yapar?

Turizm işletmecileri çalıştıkları kurum içerisinde yapılan bütün işleri planlamak ve denetlemek dışında çalıştığı kurumun alacağı bir üründe kalite ve fiyat ayarlaması yapılmasını sağlarlar ve seyahat planlarının uygulanması gibi çeşitli işler ile ilgilenirler.

Turizm ve otel işletmeciliği stajda ne iş yapar?

Öğrenciler stajlarını 5 ve 4 yıldızlı otellerde, tatil köylerinde, A ve (A-C) grubu seyahat acentalarında, havayolları işletmelerinde, Turizm Bakanlığı Merkez Teşkilatı Birimlerinde veya staj komisyonunun uygun göreceği diğer işletmelerde yapabilirler.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Voyage Otel Kimin?

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği hazırlık var mı?

Programa kayıt yaptıran öğrenciler, 1 yıllık hazırlık okurlar. Bu programdan mezun olan öğrenciler, 3 ve daha üstü yıldızlı otellerde farklı departmanlarda iş olanağı bulmaktadır. Mezunlarımız en alt kademeden başlayarak, otel yöneticiliğine kadar çıkma imkanına sahiptir.

Turizm işletmeciliği mezunları öğretmen olabilir mi?

Meslekte ilerleyebilmek için, ilk zamanlar resepsiyon memuru, barmenlik gibi bölümlerden başlanarak, zamanla idarecilik statüsüne ulaşılabilir. Bunun yanı lisans mezunu oldukları için sınavlara girerek kamuda öğretmen, usta öğretici, memur gibi meslekler edinebilirler.

2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği nedir?

Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programının amacı turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, ön büro ve insan ilişkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır.

Turizmde hangi bölümler var?

Turizm Alanında Çalışmak İsteyenlerin Tercih Edebileceği Bölümler

  • Turizm ve Otel İşletmeciliği.
  • Seyahat İşletmeciliği.
  • Turizm Rehberliği.
  • Rekreasyon Yönetimi.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri.

Turizm Rehberliği okuyan ne iş yapar?

Turizm Rehberliği bölümü mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlere önemli konularda yardımcı olur. Turistlere, götürdüğü yere özgü kültürel yemekleri ve yerlerin bilgisini sağlar.

Boğaziçi turizm işletmeciliği mezunu ne iş yapar?

Turizm sektörü dışında kariyerlerine devam eden mezunlarımız finans ve bankacılık (Fibabank, Finansbank vb.), danışmanlık (örn: Heidrick and Struggles, KMPG vb.), halkla ilişkiler, iletişim (Türk Telekom, Vodafone), reklam (Pixel Plus Interactive, Karbonat vb.), hızlı tüketim ürünleri (Unilever, Pepsi) ve IT gibi pek

Sağlık kurumları işletmeciliği mezunu ne iş yapar?

Mezunları hastane ve kamu kurumlarının işletmeciliğini yapabilen pozisyonlarda görev yaparlar. Çalışılan hastanelerde sağlık politikası kurar ve yürütülmesini sağlarlar. Rehabilitasyon merkezleri, üniversite hastaneleri, SGK, sağlık araştırma kurumları, özel hastaneler gibi pek çok kurumda iş imkanı bulunur.

You might be interested:  Sık sorulan: Marti Otel Kimin?

Turizm staj kaç ay?

c) Turizm Rehberliği Bölümünde öğrenim gören öğrencinin lisans eğitimi boyunca staj süresi altmış gündür.

Turizm ve otel işletmeciliği dgs ile hangi bölümlere geçebilir?

Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
  • İktisat.
  • Kamu Yönetimi.
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği.
  • Uluslararası İlişkiler.
  • İşletme.
  • Konaklama İşletmeciliği.
  • Halkla İlişkiler ve Turizm ve Otel İşletmeciliği.

Aşçılık bölümü staj zorunlu mu?

Evet, staja devam zorunludur.